會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 校園生活區 -> 想放棄嗎...? (主題編號=927937)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
想放棄嗎...?
發表發表於: 2011-01-25 9:53 PM 引言回覆
!`mFBxJG★E531系™
旅客

會員編號: 17,173
文章編號: 2441255

不經不覺,開學到E家都差唔多有一半時間
而面對TSA既日子都快要黎

回想今年,開頭做班長,期後加入了風記
慢慢加入了中樂,學生團契同合唱團
先講下學生團契:
由舊年開始加入,今年做左
學生團契既工作人員之一
係入面我負責宣傳以及音響
有時開會開到6點幾先走

第二緊係要講下合唱團
本身我唔係合唱團既人
但係由於禮堂集會時既帶詩時間係搵我
點知唱左幾次,就比Miss列入左合唱團..

由於壓力問題,同理主任講我唔做班長...
近期又搞到自己病左
可能係自己比自己太大壓力
所以希望各位,唔好放棄^^
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-01-26 9:40 PM 引言回覆
GK 2009
新移民

會員編號: 17,412
文章編號: 2441850

下.. TSA,,, 我學校既學生從來唔當係乜..

又唔關自己事, 真係比心機做都晒Gas Laughing

(純粹個人意見)
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-01-26 10:22 PM 引言回覆
!`mFBxJG★E531系™
旅客

會員編號: 17,173
文章編號: 2441887

講真TSA又真係幾煩
但係做得差又對唔住D老師
所以都唔知Hea做好定認真做 Rolling Eyes
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-01-26 11:31 PM 引言回覆
KJ9653
定居居民

會員編號: 15,380
文章編號: 2441990

當你學期初個陣
可能你仲未係班入面好活躍或者老師搵你幫手

但到左依家
真係就算未教過我既都已經知我叫咩名
一見到我係教員室出現就即刻叫住我 Surprised

TSA .. 初初老師都話 .. 你地班咁叻 , 希望你地可以拉高個分等我地學校個形象好啲
但無用架
就算你幾多班做到幾好幾叻
只要有一兩班差就唔洗玩

講真 , 團契呢家野 , 就算阿Sir上門請我入我都唔會入 Razz

其實每一年既壓力應該係一年大過一年 Surprised
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-01-26 11:40 PM 引言回覆
644 655 656 662 675
永久居民

會員編號: 5,078
文章編號: 2441995

做得團契幹事就預咗要間唔中開會架喇
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
想放棄嗎...?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 校園生活區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作