會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區 -> 6774 上埔公 (主題編號=927936) 前往頁面 1, 2  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
6774 上埔公
發表發表於: 2011-01-25 9:53 PM 引言回覆
9050_1363
新移民

會員編號: 18,191
文章編號: 2441254

果日收到風後, 就想遊一單!
就系你啦, FX 6774 !

個大頭仲keep 得好正!

睇埋車尾先

仲有車牌仔系度

到太和

大加冷後, 好難得有兩部74A密龍一起在太和!

最後一攝

如果有EL6774@74A 仲正
不過 FX6774 都拍得住佢既!
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-01-27 12:35 AM 引言回覆
644 655 656 662 675
永久居民

會員編號: 5,078
文章編號: 2442061

唔知樓主有無試過坐 EL6774 上南苑斜係推著部的士黎行
唔知樓主有無試過坐 EL6774 平路起步到上到三波係 8 秒內做到兼有好強既推背感呢

如果樓主係試過部 EL6774 既話, 我相信 FX6774 真係可以行埋一二邊
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-01-27 1:08 AM 引言回覆
C40X - 10
永久居民

會員編號: 12,314
文章編號: 2442080

PE 5856 寫到:
唔知樓主有無試過坐 EL6774 平路起步到上到三波係 8 秒內做到兼有好強既推背感呢

如果樓主係試過部 EL6774 既話, 我相信 FX6774 真係可以行埋一二邊

唔好意思 , 打擾一下 , 敢問下康都上到三波個陣係咩速度左右 ? @@
以小弟所知就算係比較中等既三波D10A 已經可以8秒內轉到三波 ...
我諗三波密龍應該比三波D10A快dd掛...
小弟呢幾個禮拜無坐過 FX 6774 , 唔知有幾廢定係有幾好
但係坐開既三波密龍... 假如唔係碌住咁去既話
8秒內三波唔係難事黎 wo...
加上 FX 6774 呢架野雖然唔可以話靚 , 但架車唔係好差 ...

打擾了

C40X - 10 在 2011-01-27 1:12 AM 作了第 2 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2011-01-27 6:48 PM 引言回覆
9050_1363
新移民

文章編號: 2442308

HR 1969 寫到:
PE 5856 寫到:

唔好意思 , 打擾一下 , 敢問下康都上到三波個陣係咩速度左右 ? @@
以小弟所知就算係比較中等既三波D10A 已經可以8秒內轉到三波 ...
小弟呢幾個禮拜無坐過 FX 6774 , 唔知有幾廢定係有幾好
加上 FX 6774 呢架野雖然唔可以話靚 , 但架車唔係好差 ...

打擾了

部FX 6774 都算KEEP 得吾錯!
67min 觀碼>太和
埔公11分10秒行完
我都坐過 EL6774
部車系康都中最正果幾部
EL6774 埔公9分半行完

太快轉波未必系好事
發表發表於: 2011-01-27 8:10 PM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 2442403

HR 1969 寫到:
PE 5856 寫到:

打擾了

唔係話唔太差就等於勁
我覺得拎 EL6774 同 FX6774 比本身就係件好好笑既事

有一次 EL6774 行 74A 比當時既替字軌司機渣
上南苑係接近無跌過速上晒全條斜路
FX6774 就算做到接近既速度都唔會有果種澎湃感

拍得住?差太遠
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-01-29 12:17 AM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2443136

HC 2103 寫到:

唔係話唔太差就等於勁
我覺得拎 EL6774 同 FX6774 比本身就係件好好笑既事

有一次 EL6774 行 74A 比當時既替字軌司機渣
上南苑係接近無跌過速上晒全條斜路
FX6774 就算做到接近既速度都唔會有果種澎湃感

拍得住?差太遠

根本兩部車都已經係唔同 lv

所以一見到樓主有咁既比較真係笑死

9050_1363 寫到:

67min 觀碼>太和
埔公11分10秒行完
我都坐過 EL6774
部車系康都中最正果幾部

太快轉波未必系好事

想問你係咪認真去留意部 EL6774 既表現呢

644 655 656 662 675 在 2011-01-29 12:19 AM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-01-29 11:15 AM 引言回覆
葉家寶
常駐居民

會員編號: 8,747
文章編號: 2443220

康都吉車時三波六十幾上松濤閣, 而家都唔知有幾多架雙層專利巴士做得番...
發表發表於: 2011-01-29 11:16 AM 引言回覆
9050_1363
新移民

文章編號: 2443222

PE 5856 寫到:

根本兩部車都已經係唔同 lv

所以一見到樓主有咁既比較真係笑死

67min 觀碼>太和
埔公11分10秒行完
我都坐過 EL6774
部車系康都中最正果幾部

太快轉波未必系好事

想問你係咪認真去留意部 EL6774 既表現呢

我主要系因為車牌Number(6774)
回想起早年勁車EL 6774
表現????吾差都算啦!!!

個時我仲好細個
吾記得咁多
總之EL 6774系一部正康都
FX 6774 都系一部幾好既3波密

3波密還有1﹣2個月就消離開了!
今時今日仲有3波密行公路,上山路
我已經覺得幾感動!
發表發表於: 2011-01-30 2:31 AM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2443701

個時我仲好細個
吾記得咁多

我已經覺得幾感動!

要講好既 3 波密龍都未輪到 FX6774 啦
發表發表於: 2011-01-30 3:05 AM 引言回覆
醉曖巴士囝0v0
定居居民

會員編號: 13,439
文章編號: 2443703

PE 5856 寫到:

個時我仲好細個
吾記得咁多

我已經覺得幾感動!

要講好既 3 波密龍都未輪到 FX6774 啦

起步加速而言, 佢響我坐過咁多架九廠三波密龍之中的確已經算極好
果次師傅拎中呢架特見, 話踩一擔大油就知架車有無料
結果一踩就爆上中轉, 當堂嚇親收腳 Shocked
要知道果位師傅平時就渣開四波密龍既

FX7103 7611 9995 果堆就行埋一二邊先 .. 同開龍無分別
加埋 FX9995 開關門既風聲都唔好聽 ..

我又想借題問一下, 有無邊架九廠三波密龍係你心目中表現好 ?

醉曖巴士囝0v0 在 2011-01-30 3:12 AM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-01-30 10:07 AM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2443732

KU 7538` 寫到:

我又想借題問一下, 有無邊架九廠三波密龍係你心目中表現好 ?

FX8032..
發表發表於: 2011-01-30 11:26 AM 引言回覆
醉曖巴士囝0v0
定居居民

會員編號: 13,439
文章編號: 2443747

PE 5856 寫到:

FX8032..

咩年代先 ..
之前就原諒我無知

62X 年代未年驗既佢
坐完真係喊三聲 .. 上斜跌到一波, 連師傅都擰擰頭

年驗後聽落好似正常返好多, 但自己一直未搵到機會去試下 Sad
發表發表於: 2011-01-30 11:34 AM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2443753

咩年代先 ..
之前就原諒我無知

62X 年代未年驗既佢
坐完真係喊三聲 .. 上斜跌到一波, 連師傅都擰擰頭

年驗後聽落好似正常返好多, 但自己一直未搵到機會去試下 Sad

62X 全冷前幾日
全車滿跑公路依然係有爆炸力係度.....
發表發表於: 2011-01-30 11:34 AM 引言回覆
9050_1363
新移民

文章編號: 2443756

三波密入面:
我覺FX6774,FX8032,FX8173,FY5867都吾差
四波密我覺得 FY714 最正!
發表發表於: 2011-01-30 12:22 PM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 2443789

三波密入面:
我覺FX6774,FX8032,FX8173,FY5867都吾差
四波密我覺得 FY714 最正!

FX8173 ? 唔係掛 ?
6774 上埔公
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共2頁)
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作