會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區 -> 丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ] (主題編號=931773) 前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
發表發表於: 2011-02-07 9:38 PM 引言回覆
Eden.Hazard
定居居民

會員編號: 12,457
文章編號: 2447858

部DN右邊尾軸係咪有問題?
咁突既
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Re: 丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ]
發表發表於: 2011-02-07 10:50 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2447877

AP65@JU3065 寫到:
之後部撻仔係梅窩做 1730 加班車 出東涌市中心 Cool
番到東涌已經係 1805 ....
之後見佢 搞左 23 昂坪 電牌....唔知係咪做 23 既東涌尾車 開 1810 呢 Laughing

實情係部車私左入去大澳做 11,開大約 1910,大約 25 分鐘出到東涌,之後拆錢箱收車

響塘福 60km/h 咁入彎,伯公坳 keep 住 35km/h 咁扯上去,大開眼界 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-02-07 11:19 PM 引言回覆
DA88
定居居民

會員編號: 11,392
文章編號: 2447927

當日青年仲有行埋23 tim
不過車頭放1R牌
Re: 丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ]
發表發表於: 2011-02-08 12:10 PM 引言回覆
AP65@JU3065
永久居民

會員編號: 5,632
文章編號: 2448133

FW 7968 寫到:
收到風佢行3M 即刻入東涌等佢返黎啦 Cool

返到東涌原來仲會黎多轉 3M

1635 東涌開車 , 1705 到梅窩巴總 , 部車力水表現都唔算差

Laughing

之後部撻仔係梅窩做 1730 加班車 出東涌市中心 Cool
之後見佢 搞左 23 昂坪 電牌....唔知係咪做 23 既東涌尾車 開 1810 呢 Laughing

Shocked
3m一程唔洗9個字都咁快?

而家3M 改行新路....一耐東涌道無耐已經到貝澳...
而且中途無咩人落車..係咁去...30分鐘入到去唔奇
發表發表於: 2011-02-08 12:11 PM 引言回覆
AP65@JU3065
永久居民

文章編號: 2448134

彤 寫到:

實情係部車私左入去大澳做 11,開大約 1910,大約 25 分鐘出到東涌,之後拆錢箱收車

響塘福 60km/h 咁入彎,伯公坳 keep 住 35km/h 咁扯上去,大開眼界 Laughing

大澳去東涌 25分鐘 Shocked Shocked ?
咁快....
11號仲長過 23 架渦...MAN 都做唔到 25分鐘....
發表發表於: 2011-02-08 12:12 PM 引言回覆
AP65@JU3065
永久居民

文章編號: 2448135

61520 寫到:
EV6424 寫到:

條新路不知幾好行....

基本上係伯公坳係真係斜 d 之外其他都唔係太斜

仲有, 其實前環島果批 MAN 既表現都唔係大家想像中咁好

果日有部 18.310 跟住部撻仔尾 都追唔到 Laughing ...
部撻仔愈放佢愈遠 Wink
不過重新起步就慢左D...要熜冷氣起步 Cool
發表發表於: 2011-02-08 1:02 PM 引言回覆
。~LeuNg FaN~
定居居民

會員編號: 14,679
文章編號: 2448139

KD~7035 寫到:
當日青年仲有行埋23 tim
不過車頭放1R牌

初三??
我果日係見部青年停左23坑先- -"", 之後先行去3M果個位... [有一刻諗過佢係咪行11 XD]
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-02-08 2:21 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2448149

咁快....
11號仲長過 23 架渦...MAN 都做唔到 25分鐘....

我搭部 A51 出去都係 30 分鐘鬆 d,上伯公坳仲係咁跳波拖慢左,不過時間都唔係相差得太遠

再加上咁始終 MAN 車身長過 Dart,遇正對頭車都要收慢黎過,相信 Dart 係會靈活得多既
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-02-08 4:28 PM 引言回覆
AP65@JU3065
永久居民

文章編號: 2448174

彤 寫到:
咁快....

我搭部 A51 出去都係 30 分鐘鬆 d,上伯公坳仲係咁跳波拖慢左,不過時間都唔係相差得太遠

再加上咁始終 MAN 車身長過 Dart,遇正對頭車都要收慢黎過,相信 Dart 係會靈活得多既

不過夜晚無咩車 Cool ...羌山道 始終窄...兩架man相遇真係要收慢 Laughing
發表發表於: 2011-02-08 6:31 PM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 2448197

FW 7968 寫到:
Shocked
3m一程唔洗9個字都咁快?

3M 唔入梅窩舊墟既半個鐘都行得完
而家大嶼山果邊無邊條線要行多過 9 個字架喇

彤 寫到:

假日外援車有一部更加快 ...
返東涌羌山道行到 70 幾 , 85 衝落東涌道 Cool

HC 2103 在 2011-02-08 6:32 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-02-08 7:10 PM 引言回覆
AN11-FP6762
旅客

會員編號: 15,258
文章編號: 2448203

我覺得其他果D dart同AM都可以勉強叫做手波,因為得4波,又可以鎖1,2,3波 Very Happy
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-02-08 7:52 PM 引言回覆
AP65@JU3065
永久居民

文章編號: 2448214

AN11-FP6762 寫到:
我覺得其他果D dart同AM都可以勉強叫做手波,因為得4波,又可以鎖1,2,3波 Very Happy

咁又唔算既 .......
我見過 VOITH 3波躉 有齊 1 2 3 D N R 添 Laughing
發表發表於: 2011-02-08 8:34 PM 引言回覆
DP
版面管理員
DP 1490
版面管理員<br>DP 1490

會員編號: 12
文章編號: 2448243

早排搭過 3M 一程 30 分鐘算幾快幾順之下做到o架喇喎 ..
要冇乜人, 冇乜車阻, 做到 30 分鐘絕對唔慢 ..
我計過時, 果日搭架 MAN 係幾爽快的,
10:00 開車, 10:05 離開逸東上東涌道,
10:20 前離開東涌道到嶼南道,
10:25 到南山 (貝澳/梅窩之間o既嶼南道頂)
10:28-29 左右到梅窩總站
發表發表於: 2011-02-08 8:51 PM 引言回覆
HS306~MX5343
旅客

會員編號: 12,601
文章編號: 2448256

呢兩年成日落嶼南都影唔到Dart@嶼南線...以為再冇機會影...
希望黎緊呢幾日繼續行,咁就有機會o係嶼南影到~ Smile

發表發表於: 2011-02-08 8:55 PM 引言回覆
葉家寶
常駐居民

會員編號: 8,747
文章編號: 2448257

AN11-FP6762 寫到:

但係手動操作自動波箱始終冇極力子

葉家寶 在 2011-02-08 8:55 PM 作了第 1 次修改
丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ]
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
2頁(共4頁)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作