會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區 -> 丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ] (主題編號=931773) 前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
發表發表於: 2011-02-08 9:25 PM 引言回覆
DP
版面管理員
DP 1490
版面管理員<br>DP 1490

會員編號: 12
文章編號: 2448271

AN11-FP6762 寫到:
我覺得其他果D dart同AM都可以勉強叫做手波,因為得4波,又可以鎖1,2,3波 Very Happy
點同呀 Neutral .. 咁 dart,am 自動識轉波
歐三躉都有全數限制波啦
dn 識咩?
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-02-08 9:32 PM 引言回覆
644 655 656 662 675
永久居民

會員編號: 5,078
文章編號: 2448272

我覺得其他果D dart同AM都可以勉強叫做手波,因為得4波,又可以鎖1,2,3波 Very Happy

究竟你知唔知棍波車係有個叫極力子既物體
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-02-08 9:39 PM 引言回覆
DP
版面管理員
DP 1490
版面管理員<br>DP 1490

會員編號: 12
文章編號: 2448275

61520 寫到:

唔講極子力呢個問題, DN 根本唔識自動轉波, 完全兩回事
發表發表於: 2011-02-08 11:11 PM 引言回覆
AN11-FP6762
旅客

會員編號: 15,258
文章編號: 2448397

61520 寫到:

我話勉強姐,我都知棍波要踩極力子(離合器)先入到波,我意思話其他dart同AM可以扮到棍波咁姐,唔洗咁串嗎? Confused咁我唔出聲算啦

AN11-FP6762 在 2011-02-08 11:14 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-02-08 11:34 PM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2448434

我話勉強姐,我都知棍波要踩極力子(離合器)先入到波,我意思話其他dart同AM可以扮到棍波咁姐,唔洗咁串嗎? Confused咁我唔出聲算啦

扮咩先
你有無見過棍波車轉波係唔駛踩極力子先

出到去咁講真係比人笑都似
發表發表於: 2011-02-08 11:39 PM 引言回覆
AN11-FP6762
旅客

文章編號: 2448445

61520 寫到:

扮咩先
你有無見過棍波車轉波係唔駛踩極力子先

出到去咁講真係比人笑都似

我都知
但想問呢批DN極速大約有幾多?同埋有個問題HR8273(DN2)係咪真係退左?之前有人話佢同DN1一齊除牌

AN11-FP6762 在 2011-02-08 11:40 PM 作了第 2 次修改
Re: 丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ]
發表發表於: 2011-02-08 11:45 PM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2448453

我都知
但想問呢批DN極速大約有幾多?同埋有個問題HR8273(DN2)係咪真係退左?之前有人話佢同DN1一齊除牌

佢兩個既牌仲係度

不過 6BT 偈真係唔好預佢會快得去邊

HC 2103 寫到:

假日外援車有一部更加快 ...
返東涌羌山道行到 70 幾 , 85 衝落東涌道 Cool

泰豐外援車跑嶼南道有 85 , 爽
發表發表於: 2011-02-09 12:10 AM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 2448507

DP 寫到:
早排搭過 3M 一程 30 分鐘算幾快幾順之下做到o架喇喎 ..
要冇乜人, 冇乜車阻, 做到 30 分鐘絕對唔慢 ..
我計過時, 果日搭架 MAN 係幾爽快的,
10:00 開車, 10:05 離開逸東上東涌道,
10:20 前離開東涌道到嶼南道,
10:25 到南山 (貝澳/梅窩之間o既嶼南道頂)
10:28-29 左右到梅窩總站

早輪我有一段時間要日日入大嶼山返工
數埋一個禮拜都有 4 5 日有機會要坐 3M
除左入舊墟或者假日要係貝澳上落一輪之外
直入梅窩總站次次都係半個鐘左右埋單

以果段時間既經驗
3M 既司機渣車普遍都係偏重穩陣多過跑

61520 寫到:

其實我都分唔清邊 D 係泰豐定冠忠
剩係識分自己車定外援車

HC 2103 在 2011-02-09 12:12 AM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-02-09 12:13 AM 引言回覆
永久居民

文章編號: 2448508

HC 2103 寫到:

剩係識分自己車定外援車

其實泰豐同冠忠都係同一間公司

不過佢地批 ISUZU 真係幾好跑 (我指比較新果批)
發表發表於: 2011-02-09 4:36 PM 引言回覆
Vario815D
旅客

會員編號: 18,735
文章編號: 2448696

61520 寫到:

剩係識分自己車定外援車[/quote]
泰豐d車全部2+2 基本上吾會做外援
外援車多數都係冠忠車
發表發表於: 2011-02-10 12:27 AM 引言回覆
KFC.腦 輕 鬆
留學生

會員編號: 1,996
文章編號: 2449071

手機相
年初2晚影
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2011-02-10 2:26 PM 引言回覆
AN11-FP6762
旅客

文章編號: 2449199

想問批棍波出車率高唔高?係咪通常會行38?
發表發表於: 2011-02-11 12:22 AM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2449506

想問批棍波出車率高唔高?係咪通常會行38?

之前 38 都唔多見,行 37 比較多
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-02-11 10:23 PM 引言回覆
DA88
定居居民

會員編號: 11,392
文章編號: 2449886

。~LeuNg FaN~ 寫到:
KD~7035 寫到:
當日青年仲有行埋23 tim
不過車頭放1R牌

初三??
我果日係見部青年停左23坑先- -"", 之後先行去3M果個位... [有一刻諗過佢係咪行11 XD]

係呀
我2點幾果陣影到
當日仲有架ROSA行11 tim
發表發表於: 2011-02-13 12:38 PM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 2450665

PE 5856 寫到:
HC 2103 寫到:

剩係識分自己車定外援車

其實泰豐同冠忠都係同一間公司

不過佢地批 ISUZU 真係幾好跑 (我指比較新果批)

會入大嶼山行既外援 ISUZU 就一部部喇
有部 P 牌既 ISUZU 就真係幾好跑
但又有 D 上斜係好弱雞 ... 上東涌道頂又慢
臨到昂平之前既大斜路又係就死就死咁上

講到快既外援車一定係富豪 Cool
丹 尼 士 手 波 達 智 勇 闖 梅 窩 [多 圖 ]
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
3頁(共4頁)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作