會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> MM2 一般討論 -> 其實有無可能用hud mod 的方法整手動7波? (主題編號=938995)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
其實有無可能用hud mod 的方法整手動7波?
發表發表於: 2011-03-01 1:25 AM 引言回覆
PP 5292
常駐居民

會員編號: 11,593
文章編號: 2459383

as
其實有無可能?
現在新車的通常都6波
但mm2 計埋1波2段就變7波
自動波就一定可以模仿到的
但新的ZF 波箱
Ecomat 的6AP/CN
Ecolife
等等
通常都好低的轉數轉波
~ 1400 rpm
但上斜的時候通常經電腦控制過波箱
都會拉長的個波段到比較高的轉數
但由於mm2原本 並無7波手動波
當自動波轉手動的時機如果轉數唔岩就會突然高轉/低轉左
唔知大家有無方法可以提供下?

ps 小弟幾年前睇過有hud 係show 到7波
但搵唔返 Crying or Very sad
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-03-01 9:54 PM 引言回覆
新移民

會員編號: 11,119
文章編號: 2459841

無記錯mm2x有個addon
搵搵先
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-03-06 11:14 AM 引言回覆
LN6618
新移民

會員編號: 13,654
文章編號: 2462946

其實果個ADDON只係喺HUD texture加返個「7」同「8」
實際唔代表會顯示到出黎

小弟喺幾部機試過呢樣野,發覺如果set左某架車有手動7波果陣,唔係彈game就係死機要reset,而且喺唔同既車輛set手動7波之後得出結果都係一樣 (不論有冇加到果個ADDON)

我睇似係MM2先天限制

LN6618 在 2011-03-06 11:15 AM 作了第 2 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-03-16 12:30 AM 引言回覆
Scania R730 V8
定居居民

會員編號: 4,486
文章編號: 2468858

最高好似可以去到10前速, 不過小弟覺得set 手動7波可能性唔高
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
其實有無可能用hud mod 的方法整手動7波?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> MM2 一般討論
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作