會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區 -> 由上水火車站落荃灣眾安街, 點樣最快? (主題編號=989044)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
由上水火車站落荃灣眾安街, 點樣最快?
發表發表於: 2011-07-08 10:06 PM 引言回覆
gega
留學生

會員編號: 1,164
文章編號: 2537170

278X 定係 279X+69M?
出發時間大約聽晚7點9, 要盡快到荃灣
先謝

gega 在 2011-07-08 10:06 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表發表於: 2011-07-08 10:17 PM 引言回覆
johnny0113
新移民

會員編號: 18,291
文章編號: 2537184

279X+69M/265M/269M
其實15~20分鐘到大欖 再加15分鐘到荃灣 = 30~45分鐘

278x成粒鐘先到
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-07-08 10:40 PM 引言回覆
sonnysiaki
定居居民

會員編號: 5,012
文章編號: 2537188

johnny0113 寫到:
其實15~20分鐘到大欖 再加15分鐘到荃灣 = 30~45分鐘

278x成粒鐘先到

同意樓上,,278X係上水粉嶺兜,同由粉嶺上高速過左城門都係一樣4個字,你就知有幾慢...

時間快既就一定係279X轉69M/68M(不過TW落車要行一陣去)
價錢方面,我唔係好清楚欖隧既轉乘,不過279X既13.X元加埋69M應該都唔過17,18蚊到,,

有辣有唔辣, 一個快,一個平~
檢視會員個人資料 發送私人訊息 ICQ 號碼
發表發表於: 2011-07-08 10:44 PM 引言回覆
JH5684
版面管理員
JD2522
版面管理員<br>JD2522

會員編號: 9,472
文章編號: 2537190

sonnysiaki 寫到:
johnny0113 寫到:

278x成粒鐘先到

同意樓上,,278X係上水粉嶺兜,同由粉嶺上高速過左城門都係一樣4個字,你就知有幾慢...

時間快既就一定係279X轉69M/68M(不過TW落車要行一陣去)
價錢方面,我唔係好清楚欖隧既轉乘,不過279X既13.X元加埋69M應該都唔過17,18蚊到,,

有辣有唔辣, 一個快,一個平~

279X轉乘69M係唔洗錢的 Smile
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-07-08 10:46 PM 引言回覆
gega
留學生

會員編號: 1,164
文章編號: 2537192

謝樓上各位, 我都唔記得68M都落到荃灣 呵呵 Very Happy
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表發表於: 2011-07-08 11:08 PM 引言回覆
DA35
永久居民

會員編號: 5,247
文章編號: 2537209

gega 寫到:
謝樓上各位, 我都唔記得68M都落到荃灣 呵呵 Very Happy

眾安街既話,69M/P,265M/P,269M行少一個站既距離,當然,你亦可以轉251M同263M(如果見到既話),大河道站落行入去

DA35 在 2011-07-08 11:09 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-07-08 11:32 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897
總版面管理員<br>VA54-HN8897

會員編號: 3,840
文章編號: 2537263

-> 問路專區
檢視會員個人資料 發送私人訊息
由上水火車站落荃灣眾安街, 點樣最快?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作