會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區 -> 307下繁港島方向一問 (主題編號=1006632)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
307下繁港島方向一問
發表發表於: 2011-08-22 7:29 PM 引言回覆
FF2711..
留學生

會員編號: 9,638
文章編號: 2563673

想知下繁5點-6點官繞同東廊會唔會塞車
(東廊我知落興發街同海皮慢線會塞 但唔知會唔會倒流到東隧/有影響中快線)

*重有呢段時間埔中->灣仔警署大約幾分鐘?
**或者有無版友有更快方法埔中->跑馬地馬場?
麻煩曬各位版友解答 Smile
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-08-22 9:20 PM 引言回覆
TJ9504
版面管理員
C24-30
版面管理員<br>C24-30

會員編號: 2,821
文章編號: 2563732

呢個去問路區會好d

5點幾6點 2個位都好少會塞

想快, 搭火車去到紅磡轉116 112 101 111 第一個站落車行過去
發表發表於: 2011-08-23 7:54 PM 引言回覆
FF2711..
留學生

會員編號: 9,638
文章編號: 2564284

C641-S1 寫到:
呢個去問路區會好d

想快, 搭火車去到紅磡轉116 112 101 111 第一個站落車行過去

麻煩曬版主幫手移文 Smile

假設上述路程並無塞車 307埔中->灣仔警署 40分鐘有無可能?

我都有諗過火車轉以上數線 但記得上年5-6點放工坐182番沙田 紅隧過海都塞得幾嚴重
*港島出口就係塞死堅拿道天橋
驚塞成半個鐘或以上
**想問多問 117 / 108站位同上面堆線近唔近?唔記得佢地係停紅隧邊到 Embarassed

再次麻煩曬版主解答 Smile

FF2711.. 在 2011-08-23 7:55 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-08-24 7:18 AM 引言回覆
瘋 Show 快 活 人
永久居民

會員編號: 5,642
文章編號: 2564567

FF2711.. 寫到:
假設上述路程並無塞車 307埔中->灣仔警署 40分鐘有無可能?

如果真係唔塞車嘅話 , 埔中去到金鐘最快都可以唔洗 40 分鐘 Laughing
發表發表於: 2011-08-28 11:11 PM 引言回覆
3ASV371
新移民

會員編號: 11,368
文章編號: 2567192

C641-S1 寫到:
呢個去問路區會好d

火車轉1字頭唔快得去邊, 加上全程要企..係平幾蚊
一般廣福起計, 唔洗30分鐘到灣仔警署
307下繁港島方向一問
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作