會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區 -> 九龍汽車 Trident E500 Turbo (主題編號=1138423)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
九龍汽車 Trident E500 Turbo
發表發表於: 2012-11-09 8:52 AM 引言回覆
GK 2009
新移民

會員編號: 17,412
文章編號: 2745443

唔係呢部咁的野, 我都唔會浪費一日假咁好氣坐來回廿幾個鐘車走去 Birmingham ...
又凍喎, 又大風, 治安又差 #ng#
去相~

Incomplete Type : E50D
Incomplete Model : Trident E500 Turbo
Bus : Enviro 500

New Bus for Hong Kong

Facelift Enviro 500

Using Hanover LED Display

Side Appearance

New Design close to the rear side

New Engine Bay and Parts Allocation Design

Opened

New placement for the battery

Go up the bus... 大件事, 唔記得帶八達通!

好似高左少少? A little too high?

儀表版

銘牌

Interior

Closer look

Let's take a look from the back

Go up the stairs

Upper Deck

From the back

Seats

到站, 落車

This is KMB's New Enviro 500

Information

睇黎九巴都幾重視呢次採購, 除左真係整左部八仔機比ADL 去做 Integration 之外, 仲被我發現派左兩個高級 Staff 到場 tim Razz
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2012-11-09 3:04 PM 引言回覆
~!GL8202!~
留學生

會員編號: 18,635
文章編號: 2745533

富豪廠又唔做佢生意,佢唔買 Dennis 都冇咩好買 Confused
發表發表於: 2012-11-09 5:32 PM 引言回覆
早 霸 王
旅客

會員編號: 17,914
文章編號: 2745565

~!GL8202!~ 寫到:
富豪廠又唔做佢生意,佢唔買 Dennis 都冇咩好買 Confused

Scania有投標咖,不過九巴唔show距~ Evil or Very Mad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2012-11-09 5:37 PM 引言回覆
全力支持學生運動
版面管理員
版面管理員<br>3357

會員編號: 8,749
文章編號: 2745566

好帖
此車中軸軨應該在到港後拆除吧
發表發表於: 2012-11-09 8:50 PM 引言回覆
HD3005..
新移民

會員編號: 18,007
文章編號: 2745655

佢個電池擺左係尾好似唔係太好,
個尾又長左,
增加發尾機會
發表發表於: 2012-11-10 12:09 PM 引言回覆
821龍
永久居民

會員編號: 5,016
文章編號: 2745912

坐3601找3357 寫到:
好帖

講真我反而覺得這中軸軨唔襯E500,如果換返平時個款軨順眼好多!
發表發表於: 2012-11-10 12:43 PM 引言回覆
DP
版面管理員
DP 1490
版面管理員<br>DP 1490

會員編號: 12
文章編號: 2745915

HD3005.. 寫到:
個尾又長左,
增加發尾機會
個尾照睇就唔多,同埋發唔發埋係睇驅動軸離車尾幾長,唔係尾軸離車尾幾長,
我覺得唔好睇o既反而係搞到下層車尾排位高左..
發表發表於: 2012-11-10 10:09 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897
總版面管理員<br>VA54-HN8897

會員編號: 3,840
文章編號: 2746035

個尾又長左,
增加發尾機會

其實我反而有D 興趣想知原本司機位底下面放左D 咩..
唔知樓主有冇資料呢? Cool
發表發表於: 2012-11-10 10:55 PM 引言回覆
HD3005..
新移民

會員編號: 18,007
文章編號: 2746050

DP 寫到:
個尾又長左,
增加發尾機會
個尾照睇就唔多,同埋發唔發埋係睇驅動軸離車尾幾長,唔係尾軸離車尾幾長,

你係中擔車就會發得明顯D架啦..
咁個尾長左,個機會同危險性係唔係大左呀?
我夠知係睇動力擔
發表發表於: 2012-11-10 11:46 PM 引言回覆
Lehmann2010
旅客

會員編號: 18,247
文章編號: 2746058

張椅咁簿,唔方舒服 Mad

Lehmann2010 在 2012-11-10 11:47 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2012-11-10 11:51 PM 引言回覆
R8A
留學生

會員編號: 6,347
文章編號: 2746062

DS 7187 寫到:
坐3601找3357 寫到:
好帖

講真我反而覺得這中軸軨唔襯E500,如果換返平時個款軨順眼好多!

以而家九巴性格,黎到香港可能唔會拆住,行一輪先再拆 Twisted Evil
btw:以後既新車係咪如果配Hanover牌既都會係橙牌 Shocked ?
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2012-11-11 12:05 AM 引言回覆
全力支持學生運動
版面管理員
版面管理員<br>3357

會員編號: 8,749
文章編號: 2746068

Lehmann2010 寫到:
張椅咁簿,唔方舒服 Mad

如果遇著後面個個係長腳蟹一族/ 摩打腳肯定要變成巴士上的風波
發表發表於: 2012-11-11 3:02 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2746352

DP 寫到:
個尾又長左,
增加發尾機會

你係中擔車就會發得明顯D架啦..
咁個尾長左,個機會同危險性係唔係大左呀?
我夠知係睇動力擔

依我理解 E50D 既尾跨同而家九記同龍運既歐五 E500 一樣,無拉長到
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
九龍汽車 Trident E500 Turbo
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士多媒體分享區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作