會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 閒談區 -> 覺唔覺冷清左好多? (主題編號=1169199) 前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
發表發表於: 2014-03-11 10:20 AM 引言回覆
全力支持學生運動
版面管理員
版面管理員<br>3357

會員編號: 8,749
文章編號: 2930385

82K. 寫到:
係無聊之下禁書籤一看,看到HKBDC這名子。

想當年仲係小學雞申請到account既時候好開心架,BDC唔係容易申請的地方,個個都爭住想download MM2檔。而且比較多前輩可以一齊討論。估唔到因為MM2既沒落,令BDC也同樣沒落。自己都冇再上。

BDC這名子,可能連新一代巴士迷也不知是什麼地方了。

HI

連你都變左老鬼 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2014-03-15 7:03 PM 引言回覆
FS1819
留學生

會員編號: 10,411
文章編號: 2931950

82K. 寫到:

想當年仲係小學雞申請到account既時候好開心架,BDC唔係容易申請的地方,個個都爭住想download MM2檔。而且比較多前輩可以一齊討論。估唔到因為MM2既沒落,令BDC也同樣沒落。自己都冇再上。

我都係,當年申請到好開心。睇到近年BDC越來越少人,都覺得好可惜,BDC嘅討論風氣好過其他壇好多。

始終BDC係我第一個開AC嘅地方,我依家畫完Simutrans車之後,會擺上BDC先。(係咪有啲九唔搭八⋯⋯ Embarassed )
發表發表於: 2014-03-16 4:43 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

會員編號: 14,293
文章編號: 2932405

FS1819 寫到:
82K. 寫到:

我都係,當年申請到好開心。睇到近年BDC越來越少人,都覺得好可惜,BDC嘅討論風氣好過其他壇好多。

始終BDC係我第一個開AC嘅地方,我依家畫完Simutrans車之後,會擺上BDC先。(係咪有啲九唔搭八⋯⋯ Embarassed )

我都係第一ac開係BDC...... 老一輩會員都返工嘅返工.. 潛水嘅潛水....
相對兩邊壇... BDC 一向都篇靜.. 但質素高.... 但近年又免靜得有點過份sosad
就連我自己都好一段時間冇上黎行過..... Crying or Very sad

男友壇就噗為觀止.... 上親都好似就黎要嘈交開片咁:O)
唉... 但無可否認... 同樣嘅文.. 係果邊貼睇到嘅人多好多...

多左用fb page... 而家連出車都唔記得左貼上黎bdc sosad

--------------------------
已前依度多獨家料.... 由車務到mm2都有...
相反而家?.... 另邊又有個巴士台... omsi車出版就公開左瀏覽, mm2又冇人玩
加上好多製作單位都有自己fb page.....(包括我自己)
需要用到論壇嘅真係越黎越少....

依篇文.. 半個月.. 先傾到兩版紙..真係..
已經好似好熱鬧咁sosad

GX7767 在 2014-03-16 4:54 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2014-03-16 9:47 PM 引言回覆
FS1819
留學生

文章編號: 2932503

依家冷清到,連各區RDP都冇人貼上嚟 sosad
發表發表於: 2014-03-17 2:01 AM 引言回覆
GX7767
常駐居民

文章編號: 2932599

FS1819 寫到:
依家冷清到,連各區RDP都冇人貼上嚟 sosad

RDP 依家野 睇睇下就會麻目....sosad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2014-03-17 6:13 PM 引言回覆
GP7100
新移民

會員編號: 7,377
文章編號: 2932778

GX7767 寫到:
FS1819 寫到:
82K. 寫到:

我都係第一ac開係BDC...... 老一輩會員都返工嘅返工.. 潛水嘅潛水....
相對兩邊壇... BDC 一向都篇靜.. 但質素高.... 但近年又免靜得有點過份sosad
就連我自己都好一段時間冇上黎行過..... Crying or Very sad

唉... 但無可否認... 同樣嘅文.. 係果邊貼睇到嘅人多好多...

多左用fb page... 而家連出車都唔記得左貼上黎bdc sosad

相反而家?.... 另邊又有個巴士台... omsi車出版就公開左瀏覽, mm2又冇人玩
加上好多製作單位都有自己fb page.....(包括我自己)

個陣申請到BDC個ac真係好威威
好多mm2既野都係呢到獨家發佈

唉 呢個post原來已經開左一年啦...
見到BDC咁 好似見到一間幫襯左好多年既老店 頂唔順時代巨輪既洗禮咁..
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2014-03-17 6:42 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

文章編號: 2932784

GP7100 寫到:
GX7767 寫到:
FS1819 寫到:
82K. 寫到:

個陣申請到BDC個ac真係好威威
好多mm2既野都係呢到獨家發佈

唉 呢個post原來已經開左一年啦...
見到BDC咁 好似見到一間幫襯左好多年既老店 頂唔順時代巨輪既洗禮咁..

乜1年嫁拿.. 係wo @_@"
我都冇留意2013同2014 =_="
已為得半個月sosad

頂唔順時代巨輪既洗禮, 最後就只有一個命運.. Rolling Eyes
發表發表於: 2014-03-18 6:01 AM 引言回覆
FS1819
留學生

文章編號: 2932965

回GX兄:咁我對呢個壇仲有信心 Laughing
發表發表於: 2014-03-30 4:18 PM 引言回覆
GU1559
留學生

會員編號: 11,592
文章編號: 2937868

GX7767 寫到:

頂唔順時代巨輪既洗禮, 最後就只有一個命運.. Rolling Eyes

轉過流量少啲, 平啲嘅ser得吾得 Embarassed
其實BDC同BF同屬一個循環..
BDC勁個陣, BF就冇咩人, 到OMSI出, BDC就少番..
我相信隨時間過去, BDC又會多番人 Laughing
發表發表於: 2014-04-05 1:36 AM 引言回覆
3asv6
旅客

會員編號: 7,240
文章編號: 2939315

GU1559 寫到:
GX7767 寫到:

轉過流量少啲, 平啲嘅ser得吾得 Embarassed
其實BDC同BF同屬一個循環..
BDC勁個陣, BF就冇咩人, 到OMSI出, BDC就少番..
我相信隨時間過去, BDC又會多番人 Laughing

篇文拖0甘耐都仲有人回,我又回下.
幻想下再會令BDC"復興"0既game會
係點樣?

唔通就係將MM2"送上路"變abandonware
的遊戲?隻遊戲最少可online一齊玩,
可自家設計object放入遊戲,可控制車
輛行法.仲要可以整到香港0甘大.有齊
OMSI2功能同有online一齊玩功能,
MM2真係可以功成身退.不過到時希望
有多0的好似7767兄呢0的人放多0的補
丁0係唔駛login地方更好.不過我地等
OMSI呢個虛構世界完全可以由自己話
事的game都等左唔短,要有隻有齊
OMSI2功能同有online一齊玩功能的
遊戲都唔知等到幾時.

玩到OMSI真係翻唔到轉頭玩翻MM2
,會覺MM2好悶好低B.但見外國討論
區仲有人改到個MM2 SF變左另一個樣
再整大佢,少0甘多人玩仲搞0甘大工程
一定要like佢.

講真宜家OMSI/OMSI2自己起到map
唔駛等人起好先有得玩新0野已經好好
多.比人"顯著鼻子走"好似要"乞"人先
有得玩有時真係幾無癮,自己起到的就
最好.當然我起左玩到一定分享過黎.
OMSI就算無新車出起新map開線都好
有耐玩性.希望多0的人會無私奉獻任
何遊戲更好.有時0係網上嘈少0的砌
多0的新補丁出黎仲有建設性.有時幫
下人米真心幫下吧,唔駛乜都叫人去乜
乜搵物物搵.你開個討論區仲要人地去
乜乜search engine搵開黎仲有乜意思
.你覺佢係0甘FAQ可以唔理佢,佢再
推文先port佢.多一事不如做翻0的有
意義東西.你可以唔分享自家補丁,可
以唔理有0的你覺勁煩的人.適當時見
佢違規可投訴,根本唔需要同人嘈.

BDC呢度唔駛login希望多0的人無私
奉獻過黎,有教學更好.有時有地方有
少人的好,多人地方乜都插一翻我真係
唔睇算.好無癮.宜家唔少人要幫人要
講乜乜負帶條件,真係真心幫人的真係
買少見少.希望少人的地方都有多0的
真心幫人/真心奉獻的人吧.

兜左成個大圈好似乜都無講過,抱歉講
左0甘多廢話吧.自己張卡唔係又再
detect唔到再繼續起OMSI2吧,OMSI1
唔會再翻轉頭起.因為起得個地圖太大
又"安置"唔到0甘多車,但初嘗起OMSI2
地圖又覺唔少0野要加落去先滿足自己
要求.但起得太大又擔心大家入唔到
game.算了,離題太遠在此收筆.要
講MM2/OMSI翻翻去有關版吧...

至於呢度存廢問題admin會決定,有人
要摺我地普通版友阻唔到.有人回下呢
篇文真係幾好,好難得清淨得黎仲會有
人應...

3asv6 在 2014-04-05 3:49 AM 作了第 5 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2014-04-05 5:10 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

文章編號: 2939601

我(地)出D野係哂網頁有得下載唔使login XD
mm2依隻都差唔多流行左成10年....
omsi 睇怕都要玩多10年:O)
10年後大家重需唔需要"討論區" 就係另一個問題

而家omsi D野真係複雜到唔係咁容易可以用一人之力去整野
所謂"比人顯著鼻子走,好似要乞咁都唔只係cd-rom身上..
就連我地自己都係.... 其中一個邊唔合作幫你手.... 就真係停哂手

始終Facebook, Whatsapp 發展得真係太方便...
就連我自己都少左上兩大壇....
我自己會覺得... 除非BDC可以扭轉以另一個形式出現..
但係可以用咩我就真係未諗到.... 但如果只係堅持係現時的論壇形式
結果就好似Msn咁~ 一係要合併去增加人流... 一係就.............. Crying or Very sad
始終係整個潮流變左... 唔再似得好似已前咁要依靠論壇去識朋友仔

GX7767 在 2014-04-05 5:12 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2014-04-22 10:14 PM 引言回覆
流動抽油煙機
留學生

會員編號: 9,503
文章編號: 2945202

呢度有冇識整OMSI 電牌?

整到入到英數Code同跑馬燈部 Scania E500 就出得 Very Happy
發表發表於: 2014-05-01 2:50 AM 引言回覆
LP 2918
定居居民

會員編號: 9,846
文章編號: 2947743

我都係岩岩入黎睇到先見到呢個post, 諗諗下原來已經咁多年 Laughing

當年真係日日對住ZM然後上黎打躉, 感覺就好似岩岩發生冇耐咁
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2014-05-17 7:54 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2952612

3asv6 寫到:
至於呢度存廢問題admin會決定,有人
要摺我地普通版友阻唔到.有人回下呢
篇文真係幾好,好難得清淨得黎仲會有
人應...

呢度廢嘅話等於 HKBRIC 要迫遷,你諗吓好啦 sosad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2014-05-28 9:51 PM 引言回覆
Terence
版面管理員
Terence
版面管理員<br>Terence

會員編號: 298
文章編號: 2955718

見到個a/c仲未ban,真係好感動 Laughing Laughing Laughing

好耐無返過來就真,唔係心血來潮想玩mm2,google一出就有hkbdc,我先記得要返來 Laughing

睇返皇上個版規:2004年6月29日制定,原來轉眼間已經10年。

我呢個帳戶都已經係12年 Laughing Laughing Laughing

對上一次留言,真係3年前…

原來不過只是3年的時間,但我感覺自己經歷左好多野…

真係正宗老鬼啦 Razz

Terence 在 2014-05-28 9:54 PM 作了第 1 次修改
覺唔覺冷清左好多?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 閒談區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
2頁(共3頁)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作