會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 閒談區 -> 覺唔覺冷清左好多? (主題編號=1169199) 前往頁面 1, 2, 3  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
覺唔覺冷清左好多?
發表發表於: 2013-02-26 2:49 AM 引言回覆
GP7100
新移民

會員編號: 7,377
文章編號: 2784516

自從MM2 開始衰落之後

感覺上BDC呢到既人流都好似少左好多咁

MM2 一般討論 Simutrans 專區 等以前好hit既分區 依家真係好冷清

望住MM2區 最後既回覆時間竟然係2013-01-07

以前每逢佳節 檔案發佈區 都會有好多禮物 而且重好多人回覆..

睇番依家 真係覺得唏噓

一時有感 希望無錯區
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2013-02-26 8:14 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2784690

自從 MM2 車原檔可以轉入 OMSI 之後,大家都忙住玩新玩具就真 sosad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2013-02-28 2:10 AM 引言回覆
FS1819
留學生

會員編號: 10,411
文章編號: 2785172

我都覺,不過要網主先知流量有冇下跌。
只睇巴士相區,都感覺到大家唔係咁活躍,以前一日點止幾篇文?
版務真係要做啲改革… Crying or Very sad
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2013-03-02 7:45 PM 引言回覆
HL9881
定居居民

會員編號: 5,688
文章編號: 2786247

曾經有一段日子隔離版太多是非 所以好頹
不過經歷過幾次改版同改革之後依家隔離版明顯旺過依度好多
可能依度個interface有點落後, 吸引唔到人流..

最高線上人數記錄為 528 人 [ 記錄時間 :: 2007-09-26 2:16 PM ] Sad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2013-03-08 4:52 PM 引言回覆
Eden.Hazard
定居居民

會員編號: 12,457
文章編號: 2788558

HL9881 寫到:

最高線上人數記錄為 528 人 [ 記錄時間 :: 2007-09-26 2:16 PM ] Sad

但係呢邊比較少小學雞,感覺上較為高質少少
隔離版就細路當道
發表發表於: 2013-03-09 2:43 AM 引言回覆
DP
版面管理員
DP 1490
版面管理員<br>DP 1490

會員編號: 12
文章編號: 2788868

Eden.Hazard 寫到:
HL9881 寫到:

但係呢邊比較少小學雞,感覺上較為高質少少
隔離版就細路當道
除左小學雞少, 人都少啦
發表發表於: 2013-03-09 2:26 PM 引言回覆
魔法先生 Super Bus
常駐居民

會員編號: 210
文章編號: 2788941

我都有上嚟, 不過少左出文咁解,
同埋的確, 自己依家都喺隔離台出現多
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2013-07-22 12:42 AM 引言回覆
契 哥
常駐居民

會員編號: 4,917
文章編號: 2845110

冇辦法 MM2沒落 完全影響晒成個生態 好多都聚晒去多omsi新野既地方

btw
第一個開既forum acc就係呢度
o個陣真係日日o係度打躉 sosad
發表發表於: 2013-07-24 10:09 PM 引言回覆
HR 845
常駐居民

會員編號: 4,116
文章編號: 2845679

好多老屎忽都走哂..可能已經對巴士無興趣 sosad
發表發表於: 2013-07-29 11:57 PM 引言回覆
DYFourThreeOneFive
版面管理員
DY4315
版面管理員<br>DY4315

會員編號: 1,379
文章編號: 2847514

HR 845 寫到:
好多老屎忽都走哂..可能已經對巴士無興趣 sosad

其實係上班後開始忙,同埋比較舊既巴士都相繼退役,已有很多年沒有追車了...
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 雅虎訊息通 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2013-12-13 6:35 PM 引言回覆
GP7100
新移民

會員編號: 7,377
文章編號: 2900112

契 哥 寫到:
冇辦法 MM2沒落 完全影響晒成個生態 好多都聚晒去多omsi新野既地方

btw

其實我都覺友壇都係食住omsi個勢 所以人流去哂個邊..
你睇下hkbdc個omsi冷清到...
見到BDC好似衰落左咁 真係好感慨 始終呢到有好多回憶
發表發表於: 2014-01-25 6:49 PM 引言回覆
KT 4404
永久居民

會員編號: 8,470
文章編號: 2915572

Sorry 冇留意個post過左咁耐
DEL... Embarassed

原文內容:

GP7100 寫到:
契 哥 寫到:

btw

除左OMSI興起之外
我覺得巴迷界愈黎愈小圈子化都係其中一個原因

聽人講D人寧願係facebook開群組報特見/share相
都唔想貼上forum俾人圍毆
尤其係廣告特見、長短鏡、標準與非標準個D爭辯真係見到都怕

KT 4404 在 2014-01-25 6:51 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2014-01-25 7:09 PM 引言回覆
LV116
助理系統管理員
LV116
助理系統管理員<br>LV116

會員編號: 59
文章編號: 2915585

KT 4404 寫到:

原文內容:

GP7100 寫到:
契 哥 寫到:

btw

除左OMSI興起之外

不得不承認,外出時在 FB 報和看特見,比上論壇 (不論是本中心還是其他討論區) 都方便很多……
發表發表於: 2014-01-28 11:24 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897
總版面管理員<br>VA54-HN8897

會員編號: 3,840
文章編號: 2916731

LV116 寫到:
KT 4404 寫到:

原文內容:

GP7100 寫到:
契 哥 寫到:

btw

除左OMSI興起之外

不得不承認,外出時在 FB 報和看特見,比上論壇 (不論是本中心還是其他討論區) 都方便很多……

年代轉變,現時大部分野都要講方便,特見同最新消息變做點對點即時傳送(即Whatsapp, Facebook group),連貼相都講求方便 (直接o係Facebook group甚至係某巴士相片網 upload),Forum 呢類比較冇咁直接o既方法已經漸漸不合時而....
再加上BDC 本身都真係舊一輩人較多...大部分人都已經出黎做野,上網時間(特別係用Desktop/notebook上網)都少左...
發表發表於: 2014-03-11 1:26 AM 引言回覆
82K.
定居居民

會員編號: 11,595
文章編號: 2930337

係無聊之下禁書籤一看,看到HKBDC這名子。

想當年仲係小學雞申請到account既時候好開心架,BDC唔係容易申請的地方,個個都爭住想download MM2檔。而且比較多前輩可以一齊討論。估唔到因為MM2既沒落,令BDC也同樣沒落。自己都冇再上。

BDC這名子,可能連新一代巴士迷也不知是什麼地方了。
覺唔覺冷清左好多?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 閒談區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共3頁)
前往頁面 1, 2, 3  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作