會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> MM2 一般討論 -> [往事已成空 還如一夢中] 講下大家對MM2既遺憾 (主題編號=1302741) 前往頁面 1, 2, 3  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
[往事已成空 還如一夢中] 講下大家對MM2既遺憾
發表發表於: 2014-05-14 11:54 PM 引言回覆
定居居民

會員編號: 5,178
文章編號: 2951679

1. 係MM2討論區入面第一頁既最後一個POST,竟然已經係兩年前
2. 曾經期待過270A CITY既公開
3. 另一個最想玩既CITY係來自KD XXXX (印象中係KA9116 既朋友)
4. CNR真係好好玩,不過已經同以前玩開既人冇晒聯絡(EG: CNR 886, MAD-.-),果陣我好似中一,以家已經就大學畢業
5. 以前玩親新CITY 新巴士,最驚既就係彈GAME
6. 呢個POST會唔會冇人應

#5178 在 2014-05-15 12:05 AM 作了第 2 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2014-05-15 10:29 AM 引言回覆
全力支持學生運動
版面管理員
版面管理員<br>3357

會員編號: 8,749
文章編號: 2951827

3. kD7941???
4. I am. Plus GL2296 HC2219 we still have contact here. CNR 886 ho chi "collect skin"
6. No
發表發表於: 2014-05-23 4:19 PM 引言回覆
FA 9279
新移民

會員編號: 14,943
文章編號: 2954223

-以前得閒會係呢度個檔案連結資料庫尋寶, 睇下有咩正野未download
不過而家入唔翻
-有時玩online臨完場會變左玩捉e因/互撞
-MM2真係咩車都有, 差唔多齊晒幾年前既車
-唔知點解時間越耐越少人出車/city Crying or Very sad
-Windows 8 or above已經玩唔翻 cry1
MM2無人玩應該因為唔夠真(本身都唔係for bus sim)
不過我覺得佢帶黎既online function真係未有PC game取代到
同埋起碼唔使裝定唔知幾多個objects/splines先可以開game玩 heyman
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表發表於: 2014-05-27 3:48 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897
總版面管理員<br>VA54-HN8897

會員編號: 3,840
文章編號: 2955289

坐3601找3357 寫到:
4. I am. Plus GL2296 HC2219 we still have contact here. CNR 886 ho chi "collect skin"
6. No

3. 冇錯,係KD7941
4. CNR 朋友揮手中 wave , 樓主好似叫AP 80? Laughing
發表發表於: 2014-06-01 2:22 AM 引言回覆
定居居民

會員編號: 5,178
文章編號: 2956919

Va 寫到:
6. No

4. CNR 朋友揮手中 wave , 樓主好似叫AP 80? Laughing

4. 唔係~果陣入場個名好似用開"-.-" , BTW 你開始玩CNR果陣,我已經冇乜點玩,所以你未必認得我係cnr入面既咩人

唔知你仲記唔記得我係邊個 sosad sosad
曾經有一期你整梗新巴60XX ,而我就整梗AP相巴 (非頭像果架),同期仲同ATR171傾過下

#5178 在 2014-06-01 6:59 PM 作了第 4 次修改
發表發表於: 2014-06-11 10:21 AM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2959834

#5178 寫到:
Va 寫到:
6. No

4. 唔係~果陣入場個名好似用開"-.-" , BTW 你開始玩CNR果陣,我已經冇乜點玩,所以你未必認得我係cnr入面既咩人

曾經有一期你整梗新巴60XX ,而我就整梗AP相巴 (非頭像果架),同期仲同ATR171傾過下

"-.-"記得,都有同場玩過一排
Neoplan 我都記得,o個時好似係想整KR4025?
發表發表於: 2014-07-01 11:20 PM 引言回覆
SwedenScania
新移民

會員編號: 203
文章編號: 2965579

見到依個POST 先發現自己都有成年無入過MM2 貼玩過MM2...
最近去完LONDON 發現原來MM2個倫敦幾真(2000時講)
令我最近有動力開返個MM2來玩,其實修改下玩下賽巴士都幾正~!
希望依個MM2區唔會消失....
發表發表於: 2014-07-01 11:45 PM 引言回覆
LV116
助理系統管理員
LV116
助理系統管理員<br>LV116

會員編號: 59
文章編號: 2965590

SwedenScania 寫到:
最近去完LONDON 發現原來MM2個倫敦幾真(2000時講)

我剛剛相反,去完三藩市才知道金門橋的另一端不是山洞 Embarassed
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2014-07-02 12:35 PM 引言回覆
KS5587@3355@26
留學生

會員編號: 15,305
文章編號: 2965729

270a city
671 city
都仲好期待
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2014-07-06 11:46 PM 引言回覆
Terence
版面管理員
Terence
版面管理員<br>Terence

會員編號: 298
文章編號: 2967010

LV116 寫到:
SwedenScania 寫到:

我剛剛相反,去完三藩市才知道金門橋的另一端不是山洞 Embarassed

呢個真係笑左 Laughing Laughing Laughing

我記得當年第一次玩的路線係"13X",仲寫明收$6.5,一口氣跑哂條高速

仲用S3N11米 Cool
發表發表於: 2014-07-07 11:50 PM 引言回覆
Hung.
旅客

會員編號: 20,926
文章編號: 2967355

我反而鐘意挽mm2~
原因十分簡單 - 怕煩,怕lag

起碼mm2你整車要顧慮嘅東西不高,反而omsi都唔知仲要export幾多野先挽到..
同埋,你omsi lag機就要set低d setting,與其你咁搞法,不如你挽返mm2算 -_-
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2014-07-20 1:58 AM 引言回覆
82K.
定居居民

會員編號: 11,595
文章編號: 2970509

FF: 到今時今日, My City依個檔應該都仲未消失, 如果能夠推出就好 heyman

申利:未刪MM2
發表發表於: 2014-07-24 7:42 PM 引言回覆
JU 2541
定居居民

會員編號: 3,385
文章編號: 2971519

Va 寫到:
#5178 寫到:
Va 寫到:

"-.-"記得,都有同場玩過一排
Neoplan 我都記得,o個時好似係想整KR4025?

我醒起喇
佢之後發覺原來仲有好多細緻位
重整過幾次
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2014-08-27 11:03 PM 引言回覆
ASV38
顧問
ASV38

會員編號: 107
文章編號: 2979706

對我黎講最遺憾係
1) tune車永遠tune唔到voith diwa段
2) 因電腦唔夠快關係後期淨係整相巴
3) 好多車整左冇比大家分享,而家大部份已經delete晒 Laughing

我都起碼5年無掂過zm, 對上一次開mm2係上年嘅事,咁啱路過見到呢篇文先login入黎吹兩咀 Laughing
發表發表於: 2014-09-04 11:39 AM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2981492

ASV38 寫到:
對我黎講最遺憾係
1) tune車永遠tune唔到voith diwa段
2) 因電腦唔夠快關係後期淨係整相巴
3) 好多車整左冇比大家分享,而家大部份已經delete晒 Laughing

我都起碼5年無掂過zm, 對上一次開mm2係上年嘅事,咁啱路過見到呢篇文先login入黎吹兩咀 Laughing

Tune 車方面無論Voith 同 ZF 波箱都有好大限制,Allison 呢D 全油厭更加唔駛諗...
[往事已成空 還如一夢中] 講下大家對MM2既遺憾
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> MM2 一般討論
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共3頁)
前往頁面 1, 2, 3  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作