會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> Simutrans 檔案分享區 -> Simutrans 120.0 下載專文 (主題編號=229368) 前往頁面 上一頁  1, 2, 3 ... , 21, 22, 23  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
發表發表於: 2011-02-23 9:09 AM 引言回覆
MBDB
新移民

會員編號: 11,434
文章編號: 2455777

新版錢包失效有點不便,不過這樣更具挑戰性,
不過另一方面,新版文字可以highlight+copy+paste真的方便得多 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-03-15 7:20 PM 引言回覆
GKey.
留學生

會員編號: 17,287
文章編號: 2468638

Simutrans 110.0.1 has released .

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=7025.msg67407;boardseen#new

主要係執番啲 Bug
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-11-06 4:37 PM 引言回覆
GKey.
留學生

文章編號: 2600954

Simutrans 111.0 正式推出

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=8360.0

其中新版要注意嘅係
巴士專用線嘅牌會變成指定公司進入 ( 唔係淨係限制 Citycar )

同埋部分嘅中文字強國化咗 sosad

GKey. 在 2011-11-06 5:13 PM 作了第 2 次修改
發表發表於: 2011-11-10 10:30 AM 引言回覆
訪客

會員編號: -1
文章編號: 2602751

GKey. 寫到:
Simutrans 111.0 正式推出

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=8360.0

其中新版要注意嘅係
巴士專用線嘅牌會變成指定公司進入 ( 唔係淨係限制 Citycar )

其中一個唔知係唔係新加功能:
前面車輛埋站等客
後面車輛識爬頭...
發表發表於: 2011-11-10 3:21 PM 引言回覆
KT 4404
永久居民

會員編號: 8,470
文章編號: 2602820

6215 - 6322 寫到:
其中一個唔知係唔係新加功能:
前面車輛埋站等客
後面車輛識爬頭...
應該係

堆 log 入面有呢句:
ADD: loading convois will be overtaken

另外呢兩個我覺得唔錯 Mr. Green
CHG: road vehicles less likely to block intersections or drive through each other when turning

CHG: passengers and mail now prefer nearer attractions and cities as destinations, with attarction changing over the years
發表發表於: 2011-11-10 6:26 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

會員編號: 14,293
文章編號: 2602879

GKey. 寫到:

點樣整做中文
佢唔比我選T.Chinese Rolling Eyes
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2011-11-11 3:32 PM 引言回覆
訪客

會員編號: -1
文章編號: 2603333

GX7767 寫到:
GKey. 寫到:

點樣整做中文
佢唔比我選T.Chinese Rolling Eyes

如果你用安裝程式裝既話
係主程式果組之內有中文補檔可供增選
如果你自行下載的話
可以於主網站找回中文補檔下載
發表發表於: 2011-11-12 3:19 PM 引言回覆
HL8428
旅客

會員編號: 10,080
文章編號: 2603711

同埋呢家可以收道路費
咁巴士公司就可以唔洗咁屈機
政府又唔洗乾塘
可以扮收隧道費 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-11-12 9:28 PM 引言回覆
JU 2541
定居居民

會員編號: 3,385
文章編號: 2603816

HL8428 寫到:
同埋呢家可以收道路費
咁巴士公司就可以唔洗咁屈機
政府又唔洗乾塘
可以扮收隧道費 Laughing

邊度有得揀收路費?
發表發表於: 2011-11-12 11:05 PM 引言回覆
HL8428
旅客

文章編號: 2603890

係simuconf.tab 果到
simuconf.tab 寫到:
# if a convoi runs on a way that belongs to another player, toll may
# be charged. The number given is the percentage of the running cost
# of the convoi or the way cost (include electrification if needed).
# (default 0)
toll_runningcost_percentage = **
toll_waycost_percentage = **

改**果到
發表發表於: 2011-11-14 2:29 AM 引言回覆
ASV61@KX7623
留學生

會員編號: 9,651
文章編號: 2604320

而家新版改唔番driver left既點解?
明明將佢由0改做1都唔得
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表發表於: 2011-11-15 7:22 PM 引言回覆
JU 2541
定居居民

會員編號: 3,385
文章編號: 2605188

HL8428 寫到:
係simuconf.tab 果到
simuconf.tab 寫到:
# if a convoi runs on a way that belongs to another player, toll may
# be charged. The number given is the percentage of the running cost
# of the convoi or the way cost (include electrification if needed).
# (default 0)
toll_runningcost_percentage = **
toll_waycost_percentage = **

改**果到

我 SET 45 好似冇咩反應
發表發表於: 2011-11-16 12:00 AM 引言回覆
HL8428
旅客

文章編號: 2605269

留意road toll 一欄

架車行緊果條路係隧道公司起既
每行一格就會收錢

同埋新版 screen shot 條 path 好似唔同左?
發表發表於: 2011-11-17 9:50 PM 引言回覆
GKey.
留學生

文章編號: 2606198

我都係用番 110.0.1 算
家陣 111 唔知點解係慢過 110 好多 ..
同埋 rotate map 有 Bug ..
發表發表於: 2012-01-27 6:27 PM 引言回覆
KT 4404
永久居民

會員編號: 8,470
文章編號: 2635930

原來早幾日出左新版 Surprised

Simutrans 111.1
http://forum.simutrans.com/index.php?topic=9041.0
Simutrans 120.0 下載專文
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> Simutrans 檔案分享區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
22頁(共23頁)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3 ... , 21, 22, 23  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作