會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士車務及設備專區 -> 九巴 Rt.3C 線 消息 (...) (主題編號=465039) 前往頁面 1, 2  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
九巴 Rt.3C 線 消息 (...)
發表發表於: 2007-04-22 10:08 AM 引言回覆
EV 806
定居居民

會員編號: 7,267
文章編號: 1564011

3C線:
HC8537→HT 475
HD7044→HM4457
HD9331→HM4090
HD9363→HT 346
HG3895→HM 175
26/4 起
同日仍會有 3C - S2 EL6857 將永久取消

來源:慈北站長室

係中港點夠轉?又Cut S2..又整3AD黎..分分鐘3AV上斜仲好過 3AD啦..睇吓佢點死..
我諗九巴話Dennis車好力過富豪所以俾佢地..遲做都係俾班師傅port死
檢視會員個人資料 發送私人訊息 ICQ 號碼
發表發表於: 2007-04-22 10:19 AM 引言回覆
KD 8283
永久居民

會員編號: 8,684
文章編號: 1564015

完 全 睇 慣 哂 3C 用 Volvo 架 嗎 , 佢 就 整 批 牛 肺 龍 番 黎 Twisted Evil

唔 洗 到 1 號 就 可 能 有 司 傅 port 車 架 啦 Laughing Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2007-04-22 11:53 AM 引言回覆
david
留學生

會員編號: 3,469
文章編號: 1564050

C 3C - S02 - EL 6857 寫到:
完 全 睇 慣 哂 3C 用 Volvo 架 嗎 , 佢 就 整 批 牛 肺 龍 番 黎 Twisted Evil

唔 洗 到 1 號 就 可 能 有 司 傅 port 車 架 啦 Laughing Laughing

仲有7號同3C一樣。而11同3C相反,將會用3AV。

以下路線亦於26/4起更換掛牌。(from hkixxxk)
7:
甩: HE342, HE421
上: HS2241, HH8545

11:
甩: HT475, HM175, HT346, HM4090, HM4457
上: HC8537, HG3895, HD9363, HD9331, HD7044

215X:
甩: GP6274
上: HE421
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2007-04-22 2:33 PM 引言回覆
HH 9245
總版面管理員
KM 7430
總版面管理員<br>KM 7430

會員編號: 702
文章編號: 1564113

7-01 EH 2940 寫到:
對九記派車完全失望..
無端端將7 lee 條無得跑又無山要攀 ge流水線..
上兩架 break 勁應 ge 牛肺龍黎..
想唔 chok 死都幾難.. Evil or Very Mad
3C又無端端上牛肺龍..
唔洗幾日Carlo一定port 死佢.. Very Happy
日日係條彌敦道 chok 1 波直結仲頂癮啦 Cool

況且 3AD 起步唔錯
市區線都幾 fit
又多位過 3AV Laughing
發表發表於: 2007-04-22 2:45 PM 引言回覆
HC 2103
版面管理員
EW3806
版面管理員<br>EW3806

會員編號: 5,842
文章編號: 1564120

對九記派車完全失望..
想唔 chok 死都幾難.. Evil or Very Mad

駛唔駛對九巴派車完全失望咁誇張呀 Rolling Eyes

3AD 四間廠都有,又唔覺 170 部掛既地方全部都有人對九巴派車失望喎
仲有,掛長途線就有人話跑公路唔掂,上斜又話唔掂
好喇,唔掛長途唔掛上斜去掛 7 號喇,又話有問題,咁仲想點? Cool

break 勁應?控制得好就唔應喇
控制得唔好既收油果陣 3AV 仲 chok 過 3AD,尤其轉落低波果下
似乎係有人對車型有偏見多過真係款車有問題囉 Smile

一款有人話公路唔掂上斜唔掂既車,偏偏有好大部分都掛呢類線
睇黎有好多人都要對九巴派車完全失望 Cool
發表發表於: 2007-04-22 4:15 PM 引言回覆
KD 8283
永久居民

會員編號: 8,684
文章編號: 1564160

GY 8271 寫到:

況且 3AD 起步唔錯
市區線都幾 fit
又多位過 3AV Laughing

3AV 唔 係 多 位 過 3AD 咩 Laughing Laughing
3AV 137 個 位 , 3AD 134 炸 播 Laughing Laughing
發表發表於: 2007-04-22 4:24 PM 引言回覆
B438
永久居民

會員編號: 5,233
文章編號: 1564168

C 3C - S02 - EL 6857 寫到:
3AV 唔 係 多 位 過 3AD 咩 Laughing Laughing
3AV 137 個 位 , 3AD 134 炸 播 Laughing Laughing
佢 講 緊 座 位 Rolling Eyes
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
Re: 九巴 Rt.3C 線 消息 (...)
發表發表於: 2007-04-22 4:26 PM 引言回覆
GN7913
版面管理員
KD 3913.HD 199
版面管理員<br>KD 3913.HD 199

會員編號: 61
文章編號: 1564169

EL 6857 寫到:

係中港點夠轉?又Cut S2..又整3AD黎..分分鐘3AV上斜仲好過 3AD啦..睇吓佢點死..
我諗九巴話Dennis車好力過富豪所以俾佢地..遲做都係俾班師傅port死

咪係,今鋪又再次走回回頭路,3AV --> 3AD,
之前 HC9055, HD194 甩 3C, 上兩架 3AD, 9055 去 106, 194 去 690..
從上次 3C 掛 3AD 經驗來看, 我看呢堆 3AD 不掛得好耐...
發表發表於: 2007-04-22 5:29 PM 引言回覆
KR7723@268C
旅客

會員編號: 8,711
文章編號: 1564191

3C平時已經唔夠載
仲cut埋S2 Crying or Very sad

雖然S2(以前S3)鐘意就收一段時間
暑假例收

PS. 有冇人知3C-S2掛牌師傅去向?
發表發表於: 2007-04-22 6:46 PM 引言回覆
MT 1422
永久居民

會員編號: 5,892
文章編號: 1564241

咁黎緊3C咪即係cut剩一熱?又多一條假冷線了!
話時話,今次cut走S2,個字軌會變成S31,還是直情係減班呢?
發表發表於: 2007-04-22 9:49 PM 引言回覆
EV 806
定居居民

文章編號: 1564344

MM3536 寫到:
咁黎緊3C咪即係cut剩一熱?又多一條假冷線了!
話時話,今次cut走S2,個字軌會變成S31,還是直情係減班呢?

直情係減班,將永久quote:b757c1d17f="KR7723@268C"]"]3C平時已經唔夠載
仲cut埋S2 Crying or Very sad

雖然S2(以前S3)鐘意就收一段時間
暑假例收

PS. 有冇人知3C-S2掛牌師傅去向?

一日 S2 做 51X - 53X 人,連order 3D,計埋錢箱當佢900人,咁都做唔到,多得佢唔少!
GY7155 寫到:
EL 6857 寫到:

咪係,今鋪又再次走回回頭路,3AV --> 3AD,
之前 HC9055, HD194 甩 3C, 上兩架 3AD, 9055 去 106, 194 去 690..
從上次 3C 掛 3AD 經驗來看, 我看呢堆 3AD 不掛得好耐...

咪係,至少3AV水塘位好過3AD座位,水塘位好企好多...
依件事係埋3年之前既事啦?九記個System唔係封死左3C 唔派 12米大白龍行嫁喇咩..
發表發表於: 2007-04-22 10:39 PM 引言回覆
=.=
永久居民

會員編號: 8
文章編號: 1564399

對九記派車完全失望..
3C又無端端上牛肺龍..
唔洗幾日Carlo一定port 死佢.. Very Happy

平路流水線又唔行得, 山又唔俾佢爬....
甘 D 車應該行乜呀大帝 ?~
不嬲 7 號都有架 HS 9875 咖啦 (掛左年半以上啦都), 又唔見有人嘈 ?
發表發表於: 2007-04-22 10:52 PM 引言回覆
=.=
永久居民

會員編號: 8
文章編號: 1564405

EL 6857 寫到:

中港城唔用得 12 米白板 ge 係 238x
唔關 3C/14 事

3C 批 3AV 表現真係好極端
最勁 HD 7044, HD 9363 可以 2 波上蒲崗而唔跌波
但另一方面部 HD 9331, HG 3895 可以上到成 pat 屎甘

EL 6857 寫到:
依件事係埋3年之前既事啦?九記個System唔係封死左3C 唔派 12米大白龍行嫁喇咩..

好耐啦, 起碼都 6, 7 年前了~ 3 年前 3C 已經差唔多轉用 AVW.

不過的確 3C 比較適合用水塘 3AV ge

九記應該冇 ban 到 3C 用 3ad, 3C 耐唔耐都有 3ad 特見.
發表發表於: 2007-04-22 11:03 PM 引言回覆
EV 806
定居居民

文章編號: 1564407

BM2280 寫到:
EL 6857 寫到:

唔關 3C/14 事

最勁 HD 7044, HD 9363 可以 2 波上蒲崗而唔跌波
但另一方面部 HD 9331, HG 3895 可以上到成 pat 屎甘

EL 6857 寫到:

好耐啦, 起碼都 6, 7 年前了~ 3 年前 3C 已經差唔多轉用 AVW.

九記應該冇 ban 到 3C 用 3ad, 3C 耐唔耐都有 3ad 特見.

12米白板指3AV?咁我就唔知啦..
我知道3C用3AD隨時係中港(自己條BT)轉時隨時 R Ball 倒車,出到去路口都要隨時 R Ball 倒車
發表發表於: 2007-04-23 12:05 PM 引言回覆
GN7913
版面管理員
KD 3913.HD 199
版面管理員<br>KD 3913.HD 199

會員編號: 61
文章編號: 1564558

BM2280 寫到:
EL 6857 寫到:

唔關 3C/14 事

EL 6857 寫到:

批 3AV 表現最勁是 HD7044 ...
部野初上 3C 時部野 tune 過黎..
上斜較其餘 4 部 3AV 優勝 ...

HG3895 坐過行 74X, 行公路較爽, 但上斜就較差 ..
以前掛 3D 時夠咁行咁多年啦 ...

批 3AV 表現最差是 HD9331, 上蒲崗得果 10 幾 ... Confused

我未聽聞過 3C 不俾用 3AD 做掛牌,
咁點解 7 年幾前用過兩架 3AD 做掛牌, 代 194 及 9055...
仲有 3C 初加冷,係掛 GT7610 及 GT8423.
不過不久,7 年幾前 3C 甩 3AV, 3AD 換 11 米豪返黎 ..

3C 通常不少乘客搭幾個站就落車,及始終不少乘客搭,比較適合用水塘 3AV ...
及慈雲山斜路不是好斜姐, 用 Volvo 車及 Dennis 車差不多的,
用返 Volvo 車算把啦 ...

望就望堆 3AD 掛 3C 歷史可能會再重演,即是不掛得耐果隻...
九巴 Rt.3C 線 消息 (...)
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士車務及設備專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共2頁)
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作