會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> ZModeler (ZM) 專區 -> 問題已解決,多謝JC 2048兄解答!可鎖~ (主題編號=513578)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
問題已解決,多謝JC 2048兄解答!可鎖~
發表發表於: 2007-08-22 1:35 AM 引言回覆
GW7044
留學生

會員編號: 10,999
文章編號: 1643442

Q.1 請問點樣export多過一隻色?

Q.2 有d車入面有512*512/1024*1024 texture,我係zm見個樣就好清楚,但點解我有d入倒game有d入唔倒,關唔關d texture事?

謝解答 Embarassed

GW7044 在 2007-08-22 4:38 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2007-08-22 10:40 AM 引言回覆
JC 2048
版面管理員
FP 915
版面管理員<br>FP 915

會員編號: 915
文章編號: 1643522

1.

留意, ZM1.07 Export前要Center Axis

2. 1024 texture好似唔得 ..512就一定得
可能係未加選取區 .. 如果係 .. 就開PhotoImpact/PhotoShop Select哂幅texture再save
如果已經全選左 .. 就可能係bit數問題 .. 呢樣野要另找高人回答 Embarassed
發表發表於: 2010-10-23 2:11 PM 引言回覆
JN568@80K
旅客

會員編號: 17,618
文章編號: 2387721

請問禁邊個制先可以開到第一步既畫面?
thx~

JN568@80K 在 2010-10-23 2:11 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2010-10-23 8:05 PM 引言回覆
abcdefghijklmnop
留學生

會員編號: 15,269
文章編號: 2387856

JN568@80K 寫到:
請問禁邊個制先可以開到第一步既畫面?
thx~

File->Export
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2010-10-24 4:07 PM 引言回覆
JN568@80K
旅客

文章編號: 2388253

感謝樓上解答小弟既問題 Very Happy 不過我仲有小小野想問,

1.假如我之前用ZM 1.07加到總共5個colour,我而家想加多兩個,咁洗唔洗重頭加過?(由第一步開始??)

2.如果我想加埋夜晚牌,咁我應該點做?(洗唔洗係...with suffix打_2 ni,_3 ni,_4 ni ...)

求有心人解答!多謝 Smile

JN568@80K 在 2010-10-24 4:07 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2010-10-24 5:21 PM 引言回覆
FiveEightnineTwo
旅客

會員編號: 17,223
文章編號: 2388280

感謝樓上解答小弟既問題 Very Happy 不過我仲有小小野想問,

1.假如我之前用ZM 1.07加到總共5個colour,我而家想加多兩個,咁洗唔洗重頭加過?(由第一步開始??)

2.如果我想加埋夜晚牌,咁我應該點做?(洗唔洗係...with suffix打_2 ni,_3 ni,_4 ni ...)

求有心人解答!多謝 Smile

係唔洗既,只要係張tex既後面加番_ni就可以出到夜晚路線牌
ps:ZM1.07唔係可以export到11個colour咩..? Embarassed
發表發表於: 2010-12-18 11:41 PM 引言回覆
JN568@80K
旅客

文章編號: 2420342

我想問下點解整完知後架車會飛黎飛去既...
同埋整完之後點load tex?
發表發表於: 2010-12-21 12:45 PM 引言回覆
KJ9653
定居居民

會員編號: 15,380
文章編號: 2421593

我想問下點解整完知後架車會飛黎飛去既...
同埋整完之後點load tex?

你應該無CA所有Whl Wink
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
問題已解決,多謝JC 2048兄解答!可鎖~
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> ZModeler (ZM) 專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作