會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 校園生活區 -> 開左學近2個月啦..情況如何? (主題編號=774170) 前往頁面 1, 2, 3  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
開左學近2個月啦..情況如何?
發表發表於: 2009-10-18 7:11 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

會員編號: 10,407
文章編號: 2169415

開左學差唔多2個月啦..

大家有測驗未 Cool ?

我自己係F.4..都幾多測驗..

同埋我自己係新高中..科通識今年難左好多..

你地呢~不如一齊分享下 Smile

M!Lk ™ 在 2009-10-19 4:01 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2009-10-18 7:19 PM 引言回覆
HG3632
留學生

會員編號: 14,815
文章編號: 2169419

勁多突擊測驗.....
某日離落堂食飯剩番 10 分鐘.. 阿 SIR 無端端拎份卷出黎話要測驗... Sad

我自己又系新高中...講真通識真系幾難...
我未試過有一份卷合格...
但系佢講左答案之後又好似好簡單咁... Rolling Eyes
發表發表於: 2009-10-18 7:25 PM 引言回覆
NV 8110
定居居民

會員編號: 10,443
文章編號: 2169421

F.1 Laughing

都幾好 , 識到朋友
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2009-10-18 7:41 PM 引言回覆
Joe
新移民

會員編號: 10,701
文章編號: 2169432

F.6的我:
TOTAL測左3次驗
(唔計平時個D QUIZ,只計TEST)
個3科都係AL
AS個2科未測過但將會今個星期測
發表發表於: 2009-10-19 4:02 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

文章編號: 2169752

HG3632 寫到:
勁多突擊測驗.....
某日離落堂食飯剩番 10 分鐘.. 阿 SIR 無端端拎份卷出黎話要測驗... Sad

我自己又系新高中...講真通識真系幾難...
我未試過有一份卷合格...
但系佢講左答案之後又好似好簡單咁... Rolling Eyes

F.3個陣我都仲覺得科通識好似冇乜野咁..

但一上到F.4..再掂通識..已經唔係個回事 Surprised
發表發表於: 2009-10-19 11:26 PM 引言回覆
FA 9279
新移民

會員編號: 14,943
文章編號: 2170120

F.2
Quiz唔算多,
冇突擊測驗,
好輕鬆 Laughing

另:
雖然冇温過書,上堂又冇乜聽書,
但係唔知點解覺得d quiz好易... Embarassed
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表發表於: 2009-10-19 11:48 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

會員編號: 14,293
文章編號: 2170135

F.2
今年D老師教得幾好,好過上2年F.1好多
起馬佢講書 我部份都聽得明
突擊測驗 真係冇
英文Dictation 就全部... , 默左3課 成本簿用曬(re-dict&corr)
中文 阿sir教笑餐死 Cool
數學... 班主任教(副校) 想嘈..好難啦
Quiz 就真係多到爆... 平行線,3角型果D 一個原因一個Ouiz 今次一題 Confused
科學, 轉左英文 上左2個月堂=1堂都冇上過(聽唔明)
世史, 同科學一樣..不過係堂堂都悶到訓著

期他科都唔錯 正~

比起上2年F.1 d老師 唔係9唔搭8 就嘈到拆天都唔理 再唔係就1堂8個字 用左7個字話人 搵上鬼堂咩
最$@%#^係唔打鐘唔叫我地抄段旨 依下$%#$#

今年升到F.2 唔洗再比佢地教 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2009-10-20 4:08 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

文章編號: 2170312

ASV74 寫到:
今年f.5
日日一個測驗...
好彩drop左文學

唔通科定係同一科日日測 Surprised
Re: 開左學近2個月啦..情況如何?
發表發表於: 2009-10-20 5:23 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

文章編號: 2170349

Kei 寫到:
我 都 係 新 高 中 ... 但 係 Form 3 Laughing Cool
聽 日 正 式 開 始 Uniform Test...

我自己覺得新制仲難過舊制..

比我都揀會考..起碼唔洗讀數學先.. Sad
發表發表於: 2009-10-20 6:35 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

文章編號: 2170402

#13966 寫到:
M!Lk ™ 寫到:
Kei 寫到:
我 都 係 新 高 中 ... 但 係 Form 3 Laughing Cool
聽 日 正 式 開 始 Uniform Test...

我自己覺得新制仲難過舊制..

比我都揀會考..起碼唔洗讀數學先.. Sad

但係 CE 之後有 AL

不過比我揀我寧願要會考

334 學啲野好雜亂

對..所以我以家都讀到傻傻地..

科通識都讀到差唔多暈 Sad
發表發表於: 2009-10-20 7:25 PM 引言回覆
Eden.Hazard
定居居民

會員編號: 12,457
文章編號: 2170442

Kei 寫到:

我 地 而 家 Form 3 教 緊 Health ... 本 Textbook 唔 夠 二 個 月 都 教 得 7788 Shocked
同 舊 年 Free 到 爆 既 Form 2 比 , Form 3 既 生 活 真 係 好 繁 忙 Sad

忍一年啦JF Laughing
上到F.4 free好多 Cool
發表發表於: 2009-10-20 8:07 PM 引言回覆
FS1819
留學生

會員編號: 10,411
文章編號: 2170491

MYP最後一年,功課同測驗比舊年多咗好多,又要做PP,啲嘢仲要送去歐洲俾IBO過目,真係好驚隨時失手……
發表發表於: 2009-10-21 9:45 PM 引言回覆
PZ 8789
定居居民

會員編號: 11,337
文章編號: 2171131

Kei 寫到:
M!Lk ™ 寫到:
開左學差唔多2個月啦..

大家有測驗未 Cool ?

我自己係F.4..都幾多測驗..

同埋我自己係新高中..科通識今年難左好多..

你地呢~不如一齊分享下 Smile

聽 日 正 式 開 始 Uniform Test
一 黎 就 係 Maths Sad
果 d 咩 野 Surd 聽 到 一 舊 雲 Laughing
黎 緊 仲 有 中 史 等 等
而 聽 日 都 要 做 ER 既 Present -_-
Form 3 冇 啦 啦 由 IS 變 左 Phy Chem Bio 真 係 好 煩 同 好 難 Sad
各 位 334 既 朋 友 仔 加 油 啦 Laughing Cool

下 上學期無UT 只可以叫Test囉

PZ 8789 在 2009-10-21 9:45 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2009-10-22 10:51 PM 引言回覆
656。HU3984
定居居民

會員編號: 12,652
文章編號: 2171759

唉小弟同樓主你一樣F4

唔知點解今年hea左好多 ...

中英數都冇興趣聽, 通識更加係堂堂訓覺 ...
我個阿sir講完等於冇講 sosad

我好傳統地揀左Phy Chem Bio.
Phy Chem Bio係我主打科 ...
打算Phy 考試最少 80 分
Chem就90
Bio 70

中英數就隨緣喇 Sad
數我合格都已經好開心 ...
中英文希望有60分 ...
通識呀 ... 希望有70喇 ><

今年多左好多功課 ... 日日新鮮
好彩每次都有3~4日時間 ...
如果唔係死俾你睇

我係除左通識之外份份功課都交齊.

唉總之就係hea ... Rolling Eyes

656。HU3984 在 2009-10-22 10:53 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2009-10-23 4:12 PM 引言回覆
M!Lk ™
定居居民

文章編號: 2172070

656。HU3984 寫到:
唉小弟同樓主你一樣F4

唔知點解..

我同你差唔多.. Crying or Very sad

個maths呀sir都唔知講咩..

可以講到全班得個10個人pass..全班40幾人 Confused

佢仲話佢自己講得好清楚..服鬼左佢 Rolling Eyes
開左學近2個月啦..情況如何?
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 校園生活區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共3頁)
前往頁面 1, 2, 3  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作