會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> OMSI 一般討論 -> 落斜好幫手 - 手動減速功能 (主題編號=944086)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
落斜好幫手 - 手動減速功能
發表發表於: 2011-03-13 11:18 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897
總版面管理員<br>VA54-HN8897

會員編號: 3,840
文章編號: 2467585

都幾好用,行77 黎講都可以用下... Laughing

檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-03-14 1:17 AM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 2467668

廁所所長 寫到:
我仲諗緊個個制有咩用-.-
用mouse玩都用唔到 sosad Crying or Very sad

滑鼠朋友 bye
但用 mouse 玩可以更加容易控制得到落 brake 同畀油既力度
落 brake 有技巧既話其實唔使用手動減速掣都可以好定既 Wink
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-03-14 2:49 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

會員編號: 14,293
文章編號: 2467811

依架係咩車黎?
咩型號?
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2011-03-14 3:17 PM 引言回覆
NV 8110
定居居民

會員編號: 10,443
文章編號: 2467815

我玩MM2用mouse, 但OMSI用keyboard Laughing

唔慣OMSI個mouse control Laughing

GX7767 寫到:
依架係咩車黎?
咩型號?

SD202

一定唔係D92
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-03-14 3:29 PM 引言回覆
KV 5952
常駐居民

會員編號: 7,159
文章編號: 2467816

GX7767 寫到:
依架係咩車黎?
咩型號?

D86
發表發表於: 2011-03-14 8:02 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2467996

彤 寫到:
廁所所長 寫到:
用mouse玩都用唔到 sosad Crying or Very sad

滑鼠朋友 bye
但用 mouse 玩可以更加容易控制得到落 brake 同畀油既力度
落 brake 有技巧既話其實唔使用手動減速掣都可以好定既 Wink

Mouse 控制冇Throttle Boost 係最大缺點...如果唔係我都可能用緊 Laughing
其實用keyboard 都可以容易控制,習慣問題je... Smile

Va 在 2011-03-14 8:03 PM 作了第 1 次修改
發表發表於: 2011-03-14 11:49 PM 引言回覆
HH 9245
總版面管理員
KM 7430
總版面管理員<br>KM 7430

會員編號: 702
文章編號: 2468204

Va 寫到:
彤 寫到:
廁所所長 寫到:

滑鼠朋友 bye

Mouse 控制冇Throttle Boost 係最大缺點...如果唔係我都可能用緊 Laughing
其實用keyboard 都可以容易控制,習慣問題je... Smile
推到最上有throttle boost
發表發表於: 2011-03-14 11:58 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2468210

HH 9245 寫到:
Va 寫到:
彤 寫到:
廁所所長 寫到:

滑鼠朋友 bye

我用o既係 v1.0,話唔定版本唔同,所以同 v1.01 update 版有分別都唔奇 sosad
我o既version 用mouse 推到最上,只會同keyboard 咁[Num8] 效果一樣,做唔到[Num8] + [Num+] (即Throttle Boost) 個效果

Va 在 2011-03-15 12:08 AM 作了第 4 次修改
發表發表於: 2011-03-15 10:06 AM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2468386

廁所所長 寫到:

我又發現一樣我唔知既野-.-
我係1.01
琴晚試左個手動減速…
唔知係唔係有前車…佢減到得番20...Evil or Very Mad

PS:Throttle Boost 香港Bus有冇?

Retarder 唔會關有冇前車事,應該純粹係retarder 效果太好je....

Throttle Boost 等同踩地板油,字面上都解釋到,一定有...
油門底有kickdown制(新車唔一定有),OMSI 入面所有車都有呢類setting.

HH 9245 寫到:
Va 寫到:
彤 寫到:
廁所所長 寫到:

滑鼠朋友 bye

另外check 過,1.01 用mouse 仍然係冇throttle boost 功能
只要用mouse 加速同keyboard "8" 同"+" 加速,睇下上二波o既速度有咩分別就最明顯

Va 在 2011-03-15 12:28 PM 作了第 2 次修改
發表發表於: 2011-03-15 2:32 PM 引言回覆
!`mFBxJG★E531系™
旅客

會員編號: 17,173
文章編號: 2468451

地板油40先轉
一般油30到轉波XD
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-03-15 6:06 PM 引言回覆
NV 8110
定居居民

會員編號: 10,443
文章編號: 2468587

Va 寫到:
Throttle Boost 等同踩地板油,字面上都解釋到,一定有...
油門底有kickdown制(新車唔一定有),OMSI 入面所有車都有呢類setting.

香港大部分kickdown都比人廢左囉 Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-03-15 7:59 PM 引言回覆
Va
總版面管理員
VA54-HN8897

文章編號: 2468664

PE 5856 寫到:
Va 寫到:

香港大部分kickdown都比人廢左囉 Laughing

咁呢個當然....亦都冇計啦 Laughing
但地板油照字面上黎睇都一定有o既,雖則依家D 車踩幾深,個電腦都唔一定聽你話俾咁多油...堆歐五車個警告燈就係大晒 Laughing

Va 在 2011-03-15 8:00 PM 作了第 1 次修改
落斜好幫手 - 手動減速功能
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> OMSI 一般討論
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作