會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 電腦及數碼產品討論區 -> 上網速度慢 (主題編號=943599) 前往頁面 1, 2  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
發表發表於: 2011-03-12 12:30 PM 引言回覆
GJ 3964
永久居民

會員編號: 13,479
文章編號: 2466800

首先, 我都係netvigator

頭先上FB, photobucket等既網都係load極都唔得

我以為係自己問題
原來唔係 .. sosad

* msn我冇事
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-03-12 1:13 PM 引言回覆
FS1819
留學生

會員編號: 10,411
文章編號: 2466807

I am currently in West Coast of the USA. Yesterday I was unable to access HKBDC as well. I guess it was the Japanese earthquake that caused this. Websites from Hong Kong are loaded at a slower speed than normal.
發表發表於: 2011-03-12 11:19 PM 引言回覆
Fu8336.
定居居民

會員編號: 11,595
文章編號: 2467049

唔係網上行既師兄冇事?
我用網上行....上fb係load唔到....
上BDC都load到...但睇人地D圖就好慢
發表發表於: 2011-03-12 11:26 PM 引言回覆
JU 2541
定居居民

會員編號: 3,385
文章編號: 2467069

82K. 寫到:
唔係網上行既師兄冇事?
我用網上行....上fb係load唔到....
上BDC都load到...但睇人地D圖就好慢

有某間 ISP 係用另外一邊既電纜

香港網站係響香港 server... 唔係 oversea...
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-03-13 10:46 AM 引言回覆
HG3632
留學生

會員編號: 14,815
文章編號: 2467247

我都係咁
圖有 D load 到有 D 成粒鐘都未出到.. Sad
好彩特見版仲用得.. Laughing
發表發表於: 2011-03-13 6:31 PM 引言回覆
RV5771
旅客

會員編號: 16,394
文章編號: 2467423

廁所所長 寫到:
咁我都安樂D…Thanks..
我都見香港寬頻都盧唔大US網…

BTW..電話上fb速度又如何?

我用我部Galaxy Tab及Idoes上....時上到時上唔到
發表發表於: 2011-03-13 6:33 PM 引言回覆
RV5771
旅客

會員編號: 16,394
文章編號: 2467424

http://hk.news.yahoo.com/article/110312/3/n6k0.html

關唔關事呢?
發表發表於: 2011-03-13 7:56 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

會員編號: 14,293
文章編號: 2467446

HT6540 寫到:
http://hk.news.yahoo.com/article/110312/3/n6k0.html

關唔關事呢?

關事

聽講 和記,HKBN同netvigator都出事
同上次台灣地震情況一樣
i-cable 又威曬 Laughing

我自己用netvigator 除左本地網,期他都超慢
FB,MSN 都用唔到
突然覺得好似同班fd失去左聯絡咁 sosad
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2011-03-13 8:19 PM 引言回覆
TJ9504
版面管理員
C24-30
版面管理員<br>C24-30

會員編號: 2,821
文章編號: 2467451

GX7767 寫到:
HT6540 寫到:

關唔關事呢?

關事

同上次台灣地震情況一樣

FB,MSN 都用唔到

我用和記又冇咩事wor
係第一日番到去用唔到msn, 但用ebuddy就on到喇
之後呢幾日都ok
發表發表於: 2011-03-13 8:24 PM 引言回覆
LV116
助理系統管理員
LV116
助理系統管理員<br>LV116

會員編號: 59
文章編號: 2467454

GX7767 寫到:
關事

同上次台灣地震情況一樣

FB,MSN 都用唔到

我也是時好時壞,十二時多上 Facebook 還可以,現在 403 逾時了
發表發表於: 2011-03-13 8:28 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

文章編號: 2467455

LV116 寫到:
GX7767 寫到:
關事

同上次台灣地震情況一樣

FB,MSN 都用唔到

我也是時好時壞,十二時多上 Facebook 還可以,現在 403 逾時了

我尋晚同今早
都on到約5-10分鐘msn
之後斷左線就on唔返
ebuddy我就上到
但登入就成個鐘都重登入緊
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2011-03-13 8:35 PM 引言回覆
HE423..
常駐居民

會員編號: 13,325
文章編號: 2467457

我而家連ebuddy都上唔倒..
發表發表於: 2011-03-13 8:39 PM 引言回覆
HU 4540
常駐居民

會員編號: 13,858
文章編號: 2467459

HE423.. 寫到:
我而家連ebuddy都上唔倒..

我直頭所有外國網頁都上唔到 Confused
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2011-03-13 8:46 PM 引言回覆
MK 2043
常駐居民

會員編號: 17,017
文章編號: 2467461

呢排唔知做乜上網顯示唔到D圖
明明我係正確地連線既
MSN又話我連線有問題 又上唔到
跟住就係上網超慢
原本以為自已部機出事
原來係同日本地震有關 Confused
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-03-14 2:50 PM 引言回覆
GX7767
常駐居民

文章編號: 2467812

而家又好似正常返
我終於on到msn
上網速度慢
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 電腦及數碼產品討論區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共2頁)
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作