會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 外地及其他交通工具專區 -> 是日西雅圖尋老蘭之旅(類麥嘜學飛) (主題編號=964535)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
是日西雅圖尋老蘭之旅(類麥嘜學飛)
發表發表於: 2011-05-07 1:48 PM 引言回覆
FS1819
留學生

會員編號: 10,411
文章編號: 2500097

測驗過後,難得有星期五有一日假,梗係出市區遊河,試吓再去碰架錦倫老蘭啦﹗
一大清早坐401出到市區,見時間尚早,坐KING 24號去Discover Park行吓。睇住個司機揸架D60喺小路表演幾過癮。 Smile

中午返唐人街食飯,食完坐地下巴士遊吓河,再去Pike Place Market等老蘭,不過等極都冇佢影,於是轉移目標去影E500。

14:35已經到4th&Union等401回程頭車,#914更本來應該14:39喺唐人街開,14:45到Union St,15:14到Lynnwood TC,但個替更女車長居然15:02先到Union。

路過

#914終於到 Rolling Eyes

唔知點解會影咗呢張

影完E500,都係唔見架老蘭,我企喺佢站頭成32分鐘都仲見唔到佢,寒風之中,雖有放棄。 Crying or Very sad

去唐人街買完嘢同吃完嘢,即刻趕去追401返Lynnwood,心諗要坐E500行401,但去到時架401(我唔知係唔係E500)晨早已經開走咗。

再度失落之際,竟然有架10810出現,行402去Lynnwood TC,二話不說即刻上上層車頭。 Twisted Evil

落車再影10810

個車長好友善,見我影相肯主動同我傾計,有講有笑,同嚿年10月LA21嗰個車長比好大分別。

本來我喺香港好唔鍾意E500,估唔到嚟到美國反而唔係E500唔願上。
坐E500上層右邊車頭穿過西雅圖市區嘅高樓大廈之中,之後改道行一條小路,
再喺公路嘅最左線行,又遇上塞車要慢駛,嗰一種親切感非筆墨所能形容,富一種家嘅感覺。

依家對我嚟講,E500嘅上層就有如避風港,唔開心時坐住佢,至少可以令我開心返啲…… Neutral
檢視會員個人資料 發送私人訊息
是日西雅圖尋老蘭之旅(類麥嘜學飛)
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 外地及其他交通工具專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作